srijeda, 19. veljače 2014.

Pjesnički natječaj: Još jedno proljeće - s tatom ili bez njega


Dragi prijatelji, pjesnici, prijatelji pjesnika, predstavnici medija!

I ovog proljeća Udruga umjetnika "Spark" iz Velike Gorice organizira natječaj za najljepšu pjesmu. Pomalo zasićeni pjesmama koje svi pišu, a koje slave ljubav između muškarca i žene, ali ostajući uz ljubav, ove godine odlučili smo se za nešto drukčiju temu.

Ove godine proljeće počinje 20. ožujka. Dan kasnije obilježava se Svjetski dan poezije. Dan prije, 19. ožujka, u Hrvatskoj i u nekim drugim državama, slavi se, još uvijek stidljivo, Očev dan. Pokušat ćemo promovirati i ovim natječajem Očev dan i malo više i poraditi na tome da se i očevima, kao i majkama, javno iskaže ljubav i oda poštovanje. I živim i umrlim. Jer, ako naš tata nije kraj nas, on je, zasigurno, u nama.

Još jedna koincidencija: 19. ožujka 2001. godine osnovana je i Udruga umjetnika "Spark", prepuna članica, majki, i s tek ponekim ocem. Ali, svi mi imamo oca, makar u mislima, zar ne?

Pjesmu treba poslati najkasnije do 20. ožujka (poštanski žig na omotnici) jer 25. ožujka prosudbeni odbor počinje čitanje i ocjenjivanje. Savjet onima koji šalju izdaleka: ne čekajte zadnji čas!

Sva pravila natječaja naći ćete na ovoj stranici.

Ako na natječaju i ne uspijete,
od srca vam želimo puno sreće
u tom novom ciklusu života
koji s proljećem kreće!


Nema komentara :

Kopiranje autorskih radova (pjesama i proze) dozvoljeno je jedino za privatnu upotrebu,
BEZ IZMJENA, KOMPLETNO, S ORIGINALNIM NASLOVOM I S NAVEDENIM IMENOM AUTORA!
U tom obliku i na taj način radovi se smiju stavljati na nekomercijalne stranice, blogove, forume... Dozvoljena je upotreba i u edukativne i slične svrhe ali ne komercijalno. Za to se, molim vas, javite autoru preko stranice za kontakt, kao i za korištenje sadržaja za čitanje ili recitiranje na priredbama i natječajima.

Ostali zapisi, vijesti, informacije, mogu se slobodno preuzeti uz navođenje izvora.
Želite li takve sadržaje umnožavati, na bilo koji način komercijalno distribuirati pjesme ili priče, tiskati, uglazbljivati, podrazumijeva se da je neophodan kontakt radi dogovora. Upotreba tih materijala koja nije u skladu s navedenim podliježe Zakonu o autorskom pravu i moralnom pravu vlasnika.

Adresa za kontakt nalazi se na stranici "O meni i blogu".