Stranka IKS

Iako je Stranka istraživača kanti za smeće brojem članova zadnjih godina najjača stranka u našoj domovini, nije službeno registrirana pa nema ni jednog predstavnika u tijelima vlasti.

SIKS je specifična i po drugim stvarima. Ne naplaćuje upisninu ni članarinu a ipak je rijetkost da netko u nju uđe svojom voljom. Članovi su građani svih vjera i nacionalnosti, svih dobi, od onih koji su tek prohodali do onih koji se već jedva vuku od kante do kante. Po imenu stranke mogao bi se steći pogrešan zaključak da je to stranka samo akademski obrazovanih građana. Zapravo su u njoj zastupljeni građani svih nivoa naobrazbe, čak i oni koji još nisu krenuli (ili nikad nisu ni neće) u školu. Nema predsjednika niti odbora, nema službenih sastanaka.

Statut je usmen i ima samo jednu točku koja se različito izražava (dozvoljeno je koristiti vlastiti vokabular) ali smisao se ne mijenja: želja za preživljavanjem. Statut, naravno, usmjerava, on je zvijezda vodilja članova koji često žele skrenuti s tog puta jer je vrlo trnovit.

Važno je naglasiti i objasniti tu jedinu točku Statuta Stranke jer zbunjuje članove i simpatizere svih drugih stranaka a i većinu ostalih građana: članovi SIKS-a ne pretendiraju na vlast, moć, stjecanje i gomilanje bogatstva obitelji, dalje rodbine, prijatelja, poznanika, mještana rodnog sela i njihovih budućih naraštaja. Članovi SIKS-a samo žele preživjeti.

Ivica Smolec, 2011.

Nema komentara :

Kopiranje autorskih radova (pjesama i proze) dozvoljeno je jedino za privatnu upotrebu,
BEZ IZMJENA, KOMPLETNO, S ORIGINALNIM NASLOVOM I S NAVEDENIM IMENOM AUTORA!
U tom obliku i na taj način radovi se smiju stavljati na nekomercijalne stranice, blogove, forume... Dozvoljena je upotreba i u edukativne i slične svrhe ali ne komercijalno. Za to se, molim vas, javite autoru preko stranice za kontakt, kao i za korištenje sadržaja za čitanje ili recitiranje na priredbama i natječajima.

Ostali zapisi, vijesti, informacije, mogu se slobodno preuzeti uz navođenje izvora.
Želite li takve sadržaje umnožavati, na bilo koji način komercijalno distribuirati pjesme ili priče, tiskati, uglazbljivati, podrazumijeva se da je neophodan kontakt radi dogovora. Upotreba tih materijala koja nije u skladu s navedenim podliježe Zakonu o autorskom pravu i moralnom pravu vlasnika.

Adresa za kontakt nalazi se na stranici "O meni i blogu".