četvrtak, 22. prosinca 2011.

Promocija antologije "Stablopis" u DHK

Antologija "Stablopis - hrvatski pjesnici o stablu i šumi" svečano je predstavljena u Društvu hrvatskih književnika, na Jelačićevom trgu u Zagrebu 30. studenog 2011. godine.

Voditeljica svečanosti bila je Lada Žigo a o knjizi su pričali urednik knjige Damir Delač, recenzentica Božica Jelušić i, na kraju, autorica ovog velikog pothvata, pjesnikinja i antologičarka Ana Horvat. Drugi recenzent, akademik Slavko Matić, nije bio na promociji.

Dokumentarni dio tribine dopunila je i uljepšala dramska umjetnica Urša Raukar koja je pročitala desetak ili više pjesama iz knjige i student gitare s Muzičke akademije Ivor Horvatić koji je s dvije skladbe pokazao da su dvije umjetnosti povezane.



Ujedinjeni narodi su na prijedlog Republike Hrvatske proglasili 2011. godinu Međunarodnom godinom zaštite šuma. "Stablopis" je tiskan i predstavljen tim povodom u nakladi Hrvatskog šumarskog društva.

Sonja Smolec
Ivica Smolec
U antologiji se nalazi i pet mojih pjesama, što me jako veseli. Naime, u drugoj antologiji nazvanoj "Subića, hrvatski pjesnici o životinjama", koju je sastavila ista antologičarka i koja je tiskana proljetos u nakladi V.B.Z.-a, također je pet mojih pjesama, što prvenstveno predstavlja priznanje moje ljubavi prema fauni i flori, koju dijelim s njihovom zaštitnicom i glasnogovornicom Anom Horvat. A, valjda to znači i da te pjesme vrijede. :)

Slijeva: Urša Raukar, Damir Delač, Božica Jelušić, Ana Horvat i Lada Žigo.





Nema komentara :

Kopiranje autorskih radova (pjesama i proze) dozvoljeno je jedino za privatnu upotrebu,
BEZ IZMJENA, KOMPLETNO, S ORIGINALNIM NASLOVOM I S NAVEDENIM IMENOM AUTORA!
U tom obliku i na taj način radovi se smiju stavljati na nekomercijalne stranice, blogove, forume... Dozvoljena je upotreba i u edukativne i slične svrhe ali ne komercijalno. Za to se, molim vas, javite autoru preko stranice za kontakt, kao i za korištenje sadržaja za čitanje ili recitiranje na priredbama i natječajima.

Ostali zapisi, vijesti, informacije, mogu se slobodno preuzeti uz navođenje izvora.
Želite li takve sadržaje umnožavati, na bilo koji način komercijalno distribuirati pjesme ili priče, tiskati, uglazbljivati, podrazumijeva se da je neophodan kontakt radi dogovora. Upotreba tih materijala koja nije u skladu s navedenim podliježe Zakonu o autorskom pravu i moralnom pravu vlasnika.

Adresa za kontakt nalazi se na stranici "O meni i blogu".