ponedjeljak, 6. lipnja 2011.

U Umjetničkoj školi Franje Lučića, 2. lipnja 2011.


U četvrtak sam bio sa suprugom na javnom satu u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici. Bio je to mali koncert na kojem učenici, nastupajući pred publikom, stječu iskustvo i samopouzdanje za scenske nastupe.

Na koncert nas je pozvala moja nećakinja (je l' se tako kaže za sestričninu kćer?) Kristina, koja završava 2. razred srednje glazbene škole za glazbenika pjevača. Ne dajte da vas zavara njen izgled, 2. razred u "običnim" školama je završila davno (proljetos je diplomirala na PMF-u).

Kristina je pjevala Glucka (arija "O, del mio dolce ardor" iz opere "Paride ed Elena", Händela (arija "Lascia ch'io pianga" iz opere "Rinaldo"), Schuberta ("Ungeduld") i Hatzea ("Ljuven sanak"). Na klaviru je soliste (pet pjevačica i jednog pjevača) temperamentno i poletno pratila profesorica Anita Greguraš.

Na zajedničkoj fotografiji smiješe se (ili smiju), slijeva: Mihaela Farkaš, Kristina Klemenčić, Ivana Krznarić, Stjepko Pišl, Tea Lončar i profesorica Adrijana Pintar Madić.



Slika za uspomenu s profesoricom Adrijanom Pintar Madić, koja je cijelo vrijeme, sa strane, također vrlo temperamentno, potpuno uživljena, bezglasno bodrila ove talentirane mlade ljude:

Kristina Klemenčić i prof. Adrijana Pintar Madić








1 komentar :

Anonimno kaže...

vrlo zanimljivo, hvala

Kopiranje autorskih radova (pjesama i proze) dozvoljeno je jedino za privatnu upotrebu,
BEZ IZMJENA, KOMPLETNO, S ORIGINALNIM NASLOVOM I S NAVEDENIM IMENOM AUTORA!
U tom obliku i na taj način radovi se smiju stavljati na nekomercijalne stranice, blogove, forume... Dozvoljena je upotreba i u edukativne i slične svrhe ali ne komercijalno. Za to se, molim vas, javite autoru preko stranice za kontakt, kao i za korištenje sadržaja za čitanje ili recitiranje na priredbama i natječajima.

Ostali zapisi, vijesti, informacije, mogu se slobodno preuzeti uz navođenje izvora.
Želite li takve sadržaje umnožavati, na bilo koji način komercijalno distribuirati pjesme ili priče, tiskati, uglazbljivati, podrazumijeva se da je neophodan kontakt radi dogovora. Upotreba tih materijala koja nije u skladu s navedenim podliježe Zakonu o autorskom pravu i moralnom pravu vlasnika.

Adresa za kontakt nalazi se na stranici "O meni i blogu".