srijeda, 20. travnja 2011.

HLD - "Pejzaži i vedute", Caffe galerija "Zrin", Zagreb

Hrvatsko likovno društvo iz Zagreba otvorilo je 19. travnja u Caffe - galeriji ''Zrin'' u Berislavićevoj lijepu malu izložbu akvarela i pastela nazvanu "Pejzaži i vedute".
Radove je odabrao, kao i za milijun prethodnih izložbi ovog društva, profesor Milan Ilić, a oko organizacije izložbe pomogli su mu suradnici Josip Fijucek (predsjednik HLD-a), Božidar Filipčić, Snježana Filipčić i Juraj Jonke.


Na lijevoj slici je akvarel Vlastimira Lončara "Vukovarska luka" koja, prema riječima prof. Ilića, nudi akvarelističnu prozračnost i profinjenu jednostavnost. Luka "kao da izranja iz nekog sna ili uranja u večernju sumaglicu".Čitam stihove u kojima ju molim da ne spava dok ju ljubim i o cvetekima iz Dubrave.


Đuro Pišpek svira i pjeva.
Milan Ilić je najprije, naravno, pozdravio prisutne, pričao o izložbi i kritički se osvrnuo na svaki izložak, a zatim nas najavljuje, sluša i, na kraju, i sam recitira dvije svoje pjesme.

1 komentar :

Anonimno kaže...

Howdy! I'm at work surfing around your blog from my new iphone!
Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your
posts! Keep up the fantastic work!

Kopiranje autorskih radova (pjesama i proze) dozvoljeno je jedino za privatnu upotrebu,
BEZ IZMJENA, KOMPLETNO, S ORIGINALNIM NASLOVOM I S NAVEDENIM IMENOM AUTORA!
U tom obliku i na taj način radovi se smiju stavljati na nekomercijalne stranice, blogove, forume... Dozvoljena je upotreba i u edukativne i slične svrhe ali ne komercijalno. Za to se, molim vas, javite autoru preko stranice za kontakt, kao i za korištenje sadržaja za čitanje ili recitiranje na priredbama i natječajima.

Ostali zapisi, vijesti, informacije, mogu se slobodno preuzeti uz navođenje izvora.
Želite li takve sadržaje umnožavati, na bilo koji način komercijalno distribuirati pjesme ili priče, tiskati, uglazbljivati, podrazumijeva se da je neophodan kontakt radi dogovora. Upotreba tih materijala koja nije u skladu s navedenim podliježe Zakonu o autorskom pravu i moralnom pravu vlasnika.

Adresa za kontakt nalazi se na stranici "O meni i blogu".