utorak, 3. svibnja 2011.

Utorkom u "Dvojci" - ljekovita poezija

Na grupnoj terapiji u Klinici za psihijatriju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice" (Vinogradska) u Zagrebu, 3. svibnja 2011. godine.

Diplomirana socijalna radnica Ivana Pražetina vodi grupu utorkom. Otprilike jednom mjesečno istresem pred tridesetak pacijenata, uglavnom svaki put drugih, i ponekog liječnika i sestru, nekoliko svojih pjesama (djelić duše).

Nakon svake pjesme slušatelji iznose svoje viđenje, pričaju na što ih je pjesma asocirala, kako su ju doživjeli, prisjete se nekih, njima važnih, trenutaka iz života, ljute se, smiju se, raspravljaju, netko i zaplače. Dragocjeno iskustvo! Ova publika nema želje iz kurtoazije hvaliti moju poeziju, nema razloga iz zlobe ju omalovažavati. To je iskrena publika. Njihove reakcije su mi zato važne, tim više što su tu ljudi raznih stupnjeva obrazovanja i različitih čitateljskih sklonosti i navika.


Divno je znati da moja poezija pomaže u liječenju drugih ljudi, ne samo mene!



Lijevo na slici je socijalna radnica Ivana Pražetina (crnokosa), iza nje socijalna radnica Marina Zeman (kratko-plavokosa), također otraga psihologinja Dora Bratuša (dugo-plavokosa), kratko-sivobradi, s crnim satom Ivica Smolec (brblja). Ostala gospoda su pacijenti koji su se također željeli slikati nakon završetka ove posebne jednosatne terapije.
Fotografirao je dr. Ivo Planinc.



1 komentar :

ShadowOfSoul kaže...

ovo je hvale vrijedno...

Kopiranje autorskih radova (pjesama i proze) dozvoljeno je jedino za privatnu upotrebu,
BEZ IZMJENA, KOMPLETNO, S ORIGINALNIM NASLOVOM I S NAVEDENIM IMENOM AUTORA!
U tom obliku i na taj način radovi se smiju stavljati na nekomercijalne stranice, blogove, forume... Dozvoljena je upotreba i u edukativne i slične svrhe ali ne komercijalno. Za to se, molim vas, javite autoru preko stranice za kontakt, kao i za korištenje sadržaja za čitanje ili recitiranje na priredbama i natječajima.

Ostali zapisi, vijesti, informacije, mogu se slobodno preuzeti uz navođenje izvora.
Želite li takve sadržaje umnožavati, na bilo koji način komercijalno distribuirati pjesme ili priče, tiskati, uglazbljivati, podrazumijeva se da je neophodan kontakt radi dogovora. Upotreba tih materijala koja nije u skladu s navedenim podliježe Zakonu o autorskom pravu i moralnom pravu vlasnika.

Adresa za kontakt nalazi se na stranici "O meni i blogu".